Biznis-ideje-coolerka

Top 7 Biznis Ideja Koje Možete Pokrenuti Kod Kuće

by Coolerka

Da li ste ikada sanjali o tome da budete svoj šef i vodite sopstveni posao? Da li vam je palo na pamet da svoje ideje, strast i talenat pretvorite u uspešan preduzetnički poduhvat? Ako je odgovor DA, znajte da niste sami.

U današnjem vremenu, sve više žena u našem okruženju donosi hrabru odluku da se upusti u preduzetničke vode. Život preduzetnice je veoma dinamičan, može biti prilično uzbudljiv ali istovremeno nosi i niz izazova i prepreka koje treba prevazići.

U nastavku ovog teksta se nalazi 7 biznis ideja koje uz malo talenta i početnih ulaganja ali dosta više vremena i truda može postati veoma isplativ biznis:

1. Izrada domaćih torti i kolača

Domaći kolači i torte imaju neodoljivu moć da nas vrate u detinjstvo i probude najlepše uspomene. Ako posedujete veštinu za pravljenje slatkih čarolija i strast prema kreiranju ukusnih i estetski privlačnih poslastica, možda je vreme da razmotrite ideju o pokretanju sopstvenog posla – usluga izrade domaćih torti i kolača.

Ako ste odlučili da od pravljenja torti ili nekih drugih poslastica napravite svoj biznis, na pravom ste putu i ne odustajte!

Prednost razvijanja ove biznis ideje je u u tome što što za početak možete koristiti opremu koju već imate. Ovo omogućava da se ulaganja u početku svedu na minimum, što je posebno pogodno za preduzetnice koje žele da započnu sa manjim budžetom. Ako već posedujete osnovnu kuhinjsku opremu poput miksera, pećnice, posuda za mešanje i kalupa za torte, koju svaka kuhinja ima 😀, možete započeti vaš biznis!

Korišćenje već postojeće opreme smanjuje početne troškove i omogućava vam da se fokusirate na druge aspekte poslovanja kao što su sticanje veština, razvoj inovativnih receptura i marketing. U kasnijim fazama poslovanja, biće potrebno da uložite odrežđen novac u kupovinu dodatne opreme kako biste mogli da se nosite s većom količinom narudžbi ili da ispunite posebne zahteve klijenata.

Za sam početak, uradite nekoliko poslastica koje su malo drugačije od onog što se trenutno nudi na tržištu. Napravite dobre fotografije, kreirajte profile na društvenim mrežama sa postavljenim fotografijama, poklon bonovima ili popustima kako bi privukli pažnju potencijalnih kupaca.

Veoma je važno da sa klijentima izgradite odnos zasnovan na poverenju po pitanju rokova isporuke i kvaliteta.
Bez obzira koliko novca možete uložiti u različite vrste promocija, zadovoljan klijent i dobra preporuka je jedina garancija dugoročnog uspeha u ovom poslu.

Pročitajte još: Šta je STEM Obrazovanje i Zašto je Važno za Decu

2.  Ručno izrađen nakit: umetnost koja priča priče

Nakit je oduvek bio simbol lepote, stila i ličnosti. On ima moć da izrazi našu kreativnost, da naglasi našu individualnost i da nam pruži poseban osećaj samopouzdanja. Ako posedujete veštinu izrade nakita i osećate strast prema stvaranju unikatnih komada, možda je vreme da razmislite o pokretanju sopstvenog posla – izradi ručno rađenog nakita.

Ova poslovna ideja donosi sa sobom ne samo kreativnu slobodu, već i niz prednosti i mogućnosti za rast. U nastavku ćemo istražiti šta je potrebno da biste započeli biznis izrade nakita, uključujući prednosti, izazove i strategije za promociju i razvoj ovog posla.

Prednosti:

 1. Kreativnost: Izrada ručno rađenog nakita pruža vam mogućnost da se izražavate na umetnički način i stvarate jedinstvene komade koji odražavaju vašu estetiku i stil.
 2. Unikatnost: Ručno izrađen nakit je poseban po tome što je svaki komad jedinstven. To je vaša prilika da stvorite komade koji će se istaknuti i privući pažnju kupaca koji traže nešto originalno.
 3. Mogućnost personalizacije: Kupci često traže personalizovani nakit koji će odražavati njihovu priču i identitet. Kao izrađivač nakita, možete pružiti tu mogućnost i stvoriti posebne komade koji će zadovoljiti individualne želje i potrebe vaših klijenata.
 4. Raznovrsne kanale prodae: Ručno izrađeni nakit može se prodavati na različitim mestima i putem različitih kanala, kao što su prodavnice, veb prodavnice, sajmovi, umetnički festivali ili društvene mreže. Ovo vam pruža mogućnost da dosegnete široku publiku i prilagodite se različitim tržišnim segmentima.

Izazovi:

 1. Konkurencija: Industrija nakita može biti veoma konkurentna, pa je važno da se istaknete iz mase. Treba biti kreativan, pratiti trendove i pružiti jedinstvene dizajne kako biste privukli kupce.
 2. Vreme i strpljenje: Ručno izrađivanje nakita zahteva vreme, preciznost i strpljenje. Morate biti spremni da uložite napor kako biste proizveli kvalitetne komade, posebno ako dobijete veće narudžbe ili potražnju.

Pokretanje posla izrade ručno rađenog nakita može vam pružiti priliku da spojite svoju kreativnost s preduzetničkim duhom. Razumevanje prednosti, izazova i strategija za promociju pomoći će vam da započnete i razvijete uspešan posao u ovoj industriji. Otvorite vrata svoje kreativnosti, stvorite jedinstvene komade koji će oduševiti ljude i ispričati priče koje će trajati zauvek.

Pratite trendove, budite kreativni, budite drugačiji i useh je zagarantovan! 

3. Izrada mirisnih sveća kao preduzetnička avantura

Mirisi imaju moć da nas transportuju u posebne trenutke i pruže nam osećaj opuštanja, udobnosti i zadovoljstva. Upravo zbog te moći, izrada mirisnih sveća postala je popularna i kreativna preduzetnička ideja. Ako uživate u stvaranju jedinstvenih i mirisnih svetlosnih doživljaja, možda je vreme da razmotrite pokretanje sopstvenog posla – izradu mirisnih svijeća.

Pokretanje biznisa izrade mirisnih svijeća zahteva nekoliko ključnih elemenata kako biste uspešno započeli i razvili svoje poslovanje. Evo nekoliko aspekata koje treba uzeti u obzir:

 1. Materijali za izradu svijeća: Potrebni su vam visokokvalitetni sastojci za izradu sveća, uključujući prirodni ili sintetički vosak, mirisna ulja, fitilje, boje za sveće i razne dodatke za dekoraciju (opciono). Nabavite pouzdane dobavljače koji pružaju kvalitetne materijale koji su sigurni za upotrebu.
 2. Oprema: Da biste započeli izradu mirisnih sveća, trebat će vam osnovna oprema poput lonca za topljenje voska, termometra, mernih posuda, miksera, termalnih lepila, štipaljki za fitilj, posuda za mešanje i posuda za merenje. Obratite pažnju na higijenske standarde i bezbednost prilikom rukovanja opremom.
 3. Tehničke veštine i znanje: Sticanje veština i znanja o procesu izrade mirisnih sveća je ključno. Istražite različite tehnike topljenja, mešanja i oblikovanja sveća. Saznajte o pravilnim proporcijama i temperaturama kako biste postigli kvalitetne rezultate. Možete pohađati kurseve ili radionice kako biste unapredili svoje veštine.
 4. Dizajn i kreativnost: Razvijte svoj stil i estetiku u dizajnu mirisnih sveća. Odlučite se za vrstu i oblik sveće, kao i za dekorativne elemente koji će ih pratiti. Budite kreativni u odabiru mirisnih nota i njihovom mešanju kako biste stvorili jedinstvene i privlačne mirisne kompozicije.
 5. Brendiranje i ambalaža: Osigurajte da vaše mirisne svijeće budu lepo upakovane i da odražavaju vaš brend. Dizajnirajte atraktivnu etiketu, odaberite kvalitetnu ambalažu i razmislite o dodatnim detaljima kao što su personalizovane nalepnice ili kartice s informacijama o mirisnoj kompoziciji.
 6. Marketing i prodaja: Razmislite o strategijama za promociju i prodaju vaših mirisnih svijeća. Kreirajte profesionalnu web prodavnicu, budite prisutni na društvenim mrežama, učestvujte na sajmovima i lokalnim događajima, ponudite uzorke ili popuste za nove kupce. Razmislite o saradnji s prodavnicama suvenira, buticima ili spa centrima kako biste proširili tržište.

Budite orginalni i kreativni kako bi uz minimalna ulaganja i rad od kuće izgradili prepoznatljiv brend!

Pročitajte još: Pudlica je Omiljena Vrsta Psa – Evo i Zašto!

4.  Proizvodnja domaće zimnice

Domaća zimnica je sinonim za ukus, kvalitet i tradiciju. Ako uživate u pripremi hrane bez konzervansa i ostalih veštačkih dodataka, kao što su džemovi, ajvari, turšije i druge ukusne poslastice, možda je vreme da razmotrite pokretanje sopstvenog posla – proizvodnju domaće zimnice. Ova poslovna ideja donosi sa sobom mogućnost da stvorite proizvode od visokokvalitetnih sastojaka, sačuvate tradiciju i zadovoljite potrebe kupaca koji traže prirodne i ručno pripremljene proizvode.

Proizvodnja domaće zimnice može biti izuzetno profitabilna aktivnost, čak i uz malo ulaganja.

Evo nekoliko razloga zašto je dobro proizvodnja domaćue zimnice dobra biznis ideja:

 1. Kvalitet i zdravlje: Proizvodnjom domaće zimnice imate potpunu kontrolu nad sastojcima koji se koriste. Možete birati sveže i visokokvalitetne lokalne voće i povrće koje nema hemijske aditive i konzervanse. Na taj način pružate kupcima zdravije i ukusnije proizvode.
 2. Tradicija i autentičnost: Domaća zimnica nosi sa sobom bogatu tradiciju i nasleđe. Proizvodnjom domaće zimnice možete održati ove tradicionalne recepte i ukuse koji su deo kulturne baštine vaše zajednice. Vaši proizvodi mogu pružiti autentičan ukus i doživljaj.
 3. Unikatnost i personalizacija: Proizvodnjom domaće zimnice imate mogućnost da kreirate jedinstvene proizvode i prilagodite ih ukusima i potrebama svojih kupaca. Možete eksperimentisati s različitim kombinacijama sastojaka, začinima i metodama konzerviranja kako biste stvorili specifične proizvode koji će se istaknuti na tržištu.
 4. Potražnja na tržištu: Postoji stalna potražnja za domaćom zimnicom, posebno među kupcima koji su svesni važnosti zdrave ishrane i podržavaju lokalne proizvođače. Kupci često biraju domaću zimnicu zbog kvaliteta, ukusa, svežine i podrške lokalnoj ekonomiji.

Nabavljanje visokokvalitetnih sirovina za proizvodnju domaće zimnice ključno je za uspešno poslovanje, zadovoljstvo kupaca i izgradnju reputacije vašeg brenda. Investirajte vreme i trud u pronalaženje najboljih izvora sirovina kako biste pružili vrhunski proizvod koji će oduševiti vaše kupce.

5. Proizvodnja domaćeg jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće je poznato po svojim brojnim zdravstvenim beneficijama i raznovrsnoj primeni u kulinarstvu. Ako volite prirodne proizvode proizvodnja domaćeg jabukovog sirćeta može biti odlična preduzetnička ideja koju možete pokrenuti čak i kod kuće. Ova poslovna ideja nudi mogućnost da stvorite visokokvalitetno sirće od svežih jabuka i zadovoljite potražnju za zdravijim i prirodnim proizvodima.

Proizvodnja domaćeg jabukovog sirćeta može biti isplativa sa veoma malim po;etnim ulaganjem.

Kako početi:

 1. Nabavka jabuka: Potrebno je nabaviti sveže, zrele i kvalitetne jabuke za proizvodnju sirćeta. Idealno je koristiti organske ili lokalno uzgojene jabuke koje ne sadrže pesticide i hemikalije. Možete sarađivati s lokalnim voćarima ili razmotriti mogućnost uzgoja vlastitog voćnjaka.
 2. Fermentacija: Proces proizvodnje jabukovog sirćeta uključuje fermentaciju soka od jabuka uz pomoć bakterija i kvasca. Ovladavanje tehnikama fermentacije je ključno za dobijanje visokokvalitetnog sirćeta.
 3. Oprema: Za proizvodnju domaćeg jabukovog sirćeta potrebna vam je odgovarajuća oprema, uključujući posude za fermentaciju, cediljku, boce za skladištenje i ostale potrebne alate. Oprema može biti relativno jednostavna i dostupna po pristupačnim cenama.
 4. Kontrola kvaliteta: Važno je voditi računa o higijeni i kvalitetu tokom procesa proizvodnje. Pratite temperature, vreme fermentacije i pH vrednosti kako biste osigurali konzistentan kvalitet sirćeta. Redovno proveravajte i testirajte proizvod kako biste održali visoke standarde.

Koristi jabukovog sirćeta su mnogobrojne i zato vam preporučujemo da pokrenete vlastiti blog sa različitim korisnim informacijama o jabukovom sirćetu, njegovoj upotrebi, različitim receptima i sl. Putem bloga, instagram ili fb stranice možete vršiti i on-line prodaju vašeg proizvoda.

Kada razvijete svoj posao, razmislite da uspostavite saradnju sa nekim restoranom koji će nabavljati domaće sirće od vas. Jednog dana možda ćete otvoriti svoju radnju, jer je domaća proizvodnja nešto što nam danas nedostaje, a vi već imate ideju, pa zato krenite!

6. Izrada domaće testenine

Domaća testenina ima poseban čar i mjesto u srcima mnogih domaćica. Njena svežina, kvaliteta i autentičnost vraćaju u vreme detinjstva i miris bakinih kuhinja. Miris testa koje se mesi, zvuk oklagije koja prelazi preko brašnastog stola i oblikovanje različitih vrsta testenine – sve to donosi nostalgiju za vremenima kada je hrana bila stvarana s ljubavlju i pažnjom. Domišljatost i jednostavnost domaće testenine često podsjećaju domaćice na bake i tradiciju koja se prenosi s generacije na generaciju.

Ljubav prema domaćoj testenini i nostalgija za tradicionalnim receptima mogu biti snažan motiv za pokretanje posla izrade domaće tjestenine.

Jedna od glavnih prednosti pokretanja posla izrade domaće testenine je dostupnost i relativna povoljnost sastojaka potrebnih za proizvodnju. Brašno, jaja, sol i začini – osnovni sastojci za domaću testeninu – su široko dostupni i relativno jeftini.

Važno je napomenuti da, iako su sastojci pristupačni i dostupni, kvaliteta sastojaka ima veliki uticaj na kvalitet gotovog proizvoda. Zato vodite računa da birate najkvalitetnije sastojke od proverenih dobavljača.

Ukoliko ste početnik u izradi testenine ali ste ipak zainteresovani za pokretanje ovog posla, detaljan opis pripreme domaće testetnine možete pogledati na sledećem linku: https://bit.ly/2q7jrhw

7.  Izrada Tutu suknjica za devojčice

Izrada Tutu suknjica za devojčice može biti kreativna i zabavna poslovna ideja, čak i ako niste iskusna krojačica. Iako će vam biti potrebno neko vrijeme za učenje osnovnih tehnika šivanja, uz pravilan pristup i strpljenje možete uspješno naučiti izrađivati Tutu suknjice.

Izrada Tutu suknjica za devojčice pruža mnogo mogućnosti za kreativnost i originalnost. Evo nekoliko meesta na kojima možete pronaći inspiraciju:

 1. Modni časopisi i web stranice: Pregledajte modne časopise i web stranice posvećene dečjoj modi. Ovi izvori često nude trendove, ideje o bojama, uzorcima i stilovima koji su popularni među decom. Inspirišite se dizajnom i bojama koji su trenutno u trendu, a zatim ih prilagodite svojem stilu i viziji.
 2. Društvene mreže: Pregledajte platforme poput Pinteresta, Instagrama ili Facebooka. Ove društvene mreže često su ispunjene inspirativnim slikama, tutorijalima i idejama koje vam mogu pomoći u izradi originalnih i atraktivnih Tutu suknjica. Potražite srodne hashtagove poput #tutuskirts, #handmadechildrensclothes ili #tutuskirtinspiration kako biste pronašli inspiraciju i povezali se s drugim kreativcima.
 3. Priroda i umetnost: Priroda, umetnost i svakodnevne situacije mogu biti izvor inspiracije za oblikovanje i boje suknjica. Pokušajte zamisliti kako biste mogli preneti elemente iz prirode, poput cvetnih uzoraka, u svoj dizajn. Istražite umjetnost i boje koje vas inspirišu kako biste stvorili jedinstvene kombinacije na suknjicama.
 4. Individualne želje i potrebe kupaca: Komunicirajte s kupcima ili roditeljima djevojčica kako biste saznali što oni žele i kakve suknjice traže. Slušajte njihove želje, preferencije boja, dužinu suknjice i druge posebne zahteve.
  Personalizacija i prilagođavanje suknjica prema željama kupaca mogu biti ključni faktori za privlačenje i zadržavanje kupaca.

Kada je riječ o ulaganjima za pokretanje vlastitog biznisa izrade Tutu suknjica, troškovi će varirati ovisno o obimu poslovanja i kvalitetu materijala koje koristite. Evo nekoliko potencijalnih troškova koje treba uzeti u obzir:

 • Materijali: Nabavka kvalitetnih tkanina, tila, traka, čipke i drugih ukrasa bit će jedan od glavnih troškova. Troškovi materijala mogu varirati ovisno o vrsti tkanine, količini i kvalitetu koje odaberete.
 • Oprema: Za izradu Tutu suknjica bit će vam potrebni osnovni alati i oprema za šivanje, poput šivaće mašine, igle, konci, škare i metar za mjerenje. Ako već posjedujete osnovne šivaće alate, ovo vam neće predstavljati dodatni trošak. Inače, cena šivaće mašine i drugih alata može varirati ovisno o kvaliteti i marki koje odaberete.
 • Ambalaža i etikete: Ako planirate prodavati suknjice, bit će vam potrebna adekvatna ambalaža i etikete. Ovo može uključivati vrećice, kartonske kutije, trake i etikete s vašim logom ili informacijama o proizvodu.
 • Marketing i promocija: Ulaganje u marketing i promociju vašeg poslovanja također može biti važno. Ovo uključuje izradu web stranice, dizajn loga, fotografiranje proizvoda, oglašavanje…

Izrada Tutu suknjica za devojčice može biti kreativna i zabavna poslovna ideja koja vam omogućuje da pustite mašti na volju i stvorite kolekciju unikatnih suknjca za male princeze.
Bez obzira na to jeste li iskusni krojač ili tek počinjete učiti šivanje, uz strpljenje, upornost i vežbu možete uspeti u ovom poslu. Ručno izrađene Tutu suknjice pružaju mogućnost personalizacije, prilagođavanja željama kupaca i stvaranja posebnih dizajna. Također, inspiracija za izradu ovih suknjica može se pronaći u modnim časopisima, društvenim mrežama, prirodi i individualnim željama kupaca.

Neograničen je broj biznis ideja. Na vama je da budete realni i objektivni te da odaberete ideju koja je u skladu s vašim  finansijskim, vremenskim mogućnostima,, znanjima i veštinama. Budite uporni, ne odustajte na prvoj prepreci i rezultati će sigurno doći!

Možda vas zanima....