suknja_od_tila_coolerka

Suknja Od Tila – Nije Teško, Uradi Sama

by Coolerka

Suknja od tila za male princeze u različitim bojama i sa raznim ukrasnim detaljima je čaroban komad odeće koji će svakoj devojčici pružiti osećaj da je deo njene omiljene bajke. Baš kad pomislim da imam skoro sve kombinacije boja u ormaru mojih devojčica, vidim neku novu, kojoj ni sama ne mogu odoliti. Iako na “prvu” može delovati komplikovano, zapravo izrada jedne takve suknjice je prilično jednostavna, a još bolje i prilično jeftina. 🤩 Ako imate malo slobodnog vremena i malo strpljenja, možete pokušati uraditi sami.

Suknjica od tila – zašto je devojčice toliko vole


Devojčice vole suknjice od tila iz nekoliko razloga:

 1. Lepota i elegancija: Suknjice od tila su neodoljivo lepe i elegantne. Svilenkasti materijal tila i prozračnost suknjice stvaraju efekat kao da se dete igra u čarobnom svetu. To im pruža osećaj da su posebne i da se osećaju kao princeze.
 2. Pokret i igra: Suknjice od tila omogućavaju slobodu kretanja i laganu igru. Tkanina tila se lepršavo širi prilikom pokreta, što čini suknjicu zabavnom za nošenje i igru. Devojčice vole da se vrtoglavo okreću i osećaju se kao balerine ili vile dok nose suknjicu od tila.
 3. Mašta i fantazija: Suknjice od tila podstiču maštu i fantaziju kod devojčica. One ih inspirišu da stvaraju razne priče, igraju se princeza, balerina ili likova iz bajki. Suknjica od tila postaje deo njihovog igračkog sveta, gde mogu biti sve što požele.
 4. Lepa odeća za posebne prilike: Suknjica od tila je savršen izbor za posebne prilike kao što su rođendani, proslave ili venčanja. Devojčice vole da se oblače posebno za te prilike, a suknjica od tila im pruža osećaj elegancije i posebnosti.
 5. Modni izraz: Suknjica od tila omogućava devojčicama da pokažu svoj modni stil i izraze sebe kroz odevni komad. Biranje boja, uzoraka i detalja na suknjici omogućava im da stvaraju svoj jedinstveni izgled i da budu kreativne u izboru svoje odeće.

U suštini, suknjica od tila donosi devojčicama radost, lepotu, slobodu kretanja i mogućnost da se igraju i izraze svoju maštu

suknja_od_tila_coolerka

Kako uraditi suknjicu od tila

Čak i ako nemate prethodno iskustvo u šivenju, sasvim je moguće samostalno sašiti ovu suknjicu. Suknjica od tila je relativno jednostavan komad odeće koji ne zahteva složene tehnike ili šavove.

Potreban materijal za suknjicu ot tila:

 • Lastiš širine 2 cm, dužine oko 50 cm
 • Rolna tila širine 10 ili 15 cm – bele, roze, šerene, sve su podjenako lepe, a na vama je da izaberete dužinu i boju koju vaša princeza najviše voli.
 • Makaze
 • Igla i konac
   

Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da sami sašijete suknjicu od tila:

Korak 1

Izmerite obim struka devojčice i od te dužine oduzmite 5 cm. Toliko treba da bude dugačak lastiš suknjice. Sada spojite krajeve lastiša iglom i koncem.

Korak 2

Isecite trake od tila. Dužinu traka odredite tako sto ćete željenu dužinu suknjice duplirati i dodati još 10 cm. Na primer, želite da suknjica bude dugačka 30 cm.

Trebaće vam dupla dužina,  2 x 30 cm i plus 10 cm. Znaci 70 cm. Za ovu suknjicu potrebno vam je ukupno oko 50 traka. Što više traka suknja od tila je pufnastija i obrnuto.

Korak 3

Sada krećete sa vezivanjem traka oko lastiša. Da biste to lakše uradile savetujemo vam da lastiš stavite oko kolena ili oko naslona dečije stolice.

Traku vezujete tako što je savijate na pola i pravite omču, a zatim provlačite krajeve oko lastiša, kao na slici. Kada nanižete 5 do 10 traka zbijte ih pa nastavite sa vezivanjem ostalih i tako sve dok ne vežete poslednju. 

Preporučena dužina završene suknje od tila

Starost devojčice Preporučena dužina suknjice
0-12 meseci 15 cm
2 godine 21 cm
3 godine 23 cm
4-5 godina 26 cm
6-7 godina 31 cm
8-10 godina 33 cm
11-14 godina 36 cm
Ovo su samo orentacione dužine. Dužinu prilagodite visini vaše devojčice

U nastavku možete pogledati video kako izgleda izrada suknje od tila u praksi i uveriti se da to možete i vi:

Važno je da budete strpljivi, pažljivi i pažljivo pratite uputstva. U početku može biti malo izazovno, ali sa praksom i iskustvom, postaćete vešti u izradi suknjica od tila. A ako vidite da ste baš talentovati, kreativni i da vam izrada ovih suknjica “ide od ruke” možda je ovo vaša buduća biynis ideja. 🚀🚀🚀

Pročitajte još: Biznis Ideje Koje Možete Pokrenuti Kod Kuće Uz Veoma Malo Ulaganja

VAŽNO!

Ne zaboravite da se prepustite mašti i da se zabavite. Dopustite svojoj devojčici da izrazi svoje želje i ukus, jer će se na taj način osećati posebno i uključeno u proces izrade svoje suknjice iz bajke.
Ručno izrađene kreacije uvek nose posebnu sentimentalnu vrednost tako će i ova suknjica od tila biti ona koju će pamtiti i čuvati kao deo svojih dragocenih uspomena.

Možda vas zanima....