snazna_zena_coolerka

Divno Je Kad Žena Ima Petlju…

by Coolerka

Utorak jutro! Radni dan počinje u 9h. Mislim na posao ali…..puno pre počinje radni dan, žene, majke koja pokušava obaviti što više obaveza pre zvaničnog početka radnog dana. Sedam u taksi jer trebam u centru kupiti poklon za rođendan na koji idem popodne sa svojom devojčicom.
Taksista jedva izusti “Dobro jutro” verovatno i sam zaokupljen vlastitim mislima i listom zadataka koji mu je dala supruga u polasku.

Divno je kad žena ima petlju….počinje Džibina pesma Mirakul, jedna od mojih omiljenih. Slušam tekst, iako ga već dugo znam napamet…ali ovaj put mi kroz glavu prođe pitanje: šta je to što snažna žena poseduje što privlači muški pol?

Zašto muškarci vole snažne žene?

Prvo što mi pada na pamet je inspiracija. Jaka žena je kao svetionik koji vodi muškarca kroz nemirne vode života. Njena snaga i hrabrost su poput jakog vetra koji muškarca gura napred, bez obzira na težinu situacije. Jaka žena je podrška i snažna motivacija za ostvarenje njegovih ciljeva. Prisustvo snažne žene u životu muškarca ga nadahnjuje da bude bolji, hrabriji i da nikad ne odustane od svojih snova.

Ali to nije sve. Jaka žena također donosi ravnotežu i stabilnost u život muškarca. Ona je temelj na kojem se grade snažne veze i trajna ljubav. Njeno samopouzdanje i nezavisnost stvaraju zdravu dinamiku u odnosu. Muškarac se oseća sigurno pored nje, znajući da ima partnerku koja će biti tu uz njega u svim izazovima života. Njeno prisustvo muškarcu daje snagu da se suoči sa svojim vlastitim strahovima i nesigurnostima.

Jaka žena se veoma hrabro suočava s poteškoćama. Ona ne beži od njih, već ih prihvata i koristi kao priliku za dalji razvoj. To je nešto što hrabri muškarca kada se suočava sa strahom ili neuspehom. Snaga snažne žene je zarazna i motiviše muškarca da se suoči sa različitim životnim izazovima.

Zajedničke osobine snažnih žena

Kada kažem “jaka žena”, ne mislim samo na fizičku snagu ili društvenu moć. Jaka žena je ona koja poseduje izuzetnu emocionalnu snagu, hrabrost, inteligenciju i samopouzdanje. Ona je osoba koja se ne boji suočiti s izazovima života i uvek nalazi način da se podigne nakon padova. Iz ugla muškarca, prisustvo takve žene u životu je nešto što on istinski želi.

Samopouzdanje ili lepota? Iako su i samopouzdanje i lepota privlačne osobine, samopouzdanje ima dugotrajniji uticaj na odnos muškarca i žene. Lepota može privući pažnju na prvi pogled, ali samopouzdana žena koja zrači unutarnjom sigurnošću i samosvešnošću ostavlja snažniji dojam. Samopouzdanje je kao magnet koji privlači suprotni pol jer odražava stabilnost, snagu i spremnost za suočavanje s izazovima života. Ono stvara pozitivnu i inspirativnu energiju koja privlači muđškarce i stvara dugotrajne veze.

Snažne žene su svesne svojih vrlina i talenata. One su fokusirane na razvijanje svojih sposobnosti i nastoje biti najbolja verzije sebe. One cene sebe i ulažu vreme i energiju u lični rast i razvoj. Na ovaj način one grade svoje samopouzdanje koje ih čini sigurnim u sebe i svoje sposobnosti.

Osim toga, snažne žene su svesne da su greške i neuspesi sastavni dio života. One ne dopuštaju da ih neuspesi definišu kao osobu, već ih koriste kao priliku za učenje i rast. One prihvataju svoje mane i nedostatke, i to ih čini još sigurnijima u sebe.

Jaka žena razume da lepota dolazi u raznim oblicima, veličinama i bojama. Ona vidi lepotu u raznolikosti i prihvatanju sebe i drugih. Ona zna da je svaka osoba jedinstvena i da se lepota ogleda u individualnosti i autentičnosti.

Kako postati snažna žena koju muškarci žele?

Ako želite postati snažna žena koju muškarci žele, važno je da razmislite, analizirate i unapredite sledeće:

 • Samopouzdanje: Samopouzdanje je ključna osobina snažne žene. Verujte u sebe, u svoje sposobnosti i vrednosti. Naučite prihvatiti sebe takvom kakva jeste i radite na razvijanju svoje unutarnje snage.
 • Ciljevi i ambicije: Imajte jasne ciljeve i ambicije u životu. Strast prema onome što radite privlači druge ljude. Radite na ostvarenju svojih snova i budite predani svojim ciljevima. Muškarci će ceniti vašu predanost i motivaciju u ostvarenju istih.
 • Nezavisnost: Budite nezavisna osoba koja zna šta želi i kako to postići. Ne bojte se biti samostalni i preuzeti inicijativu u svom životu.
 • Emocionalna inteligencija: Razvijajte svoju emocionalnu inteligenciju kako biste bolje razumeli i upravljali svojim emocijama, ali i emocijama drugih ljudi. Komunikacija, empatija i sposobnost suočavanja s emocijama su ključni za izgradnju zdravih odnosa.
 • Briga o sebi: Pazite na svoje fizičko i mentalno zdravlje. Vodite aktivan stil života, bavite se aktivnostima koje vas ispunjavaju i pružaju zadovoljstvo. Briga o sebi će vam pomoći da se osećate dobro u vlastitoj koži, što će biti privlačno drugima.
 • Pozitivna energija: Neka pozitivna energija bude sastavni dio vaše ličnosti. Budite optimistični, ljubazni kada god je to moguće, da ne kažem uvek😃. Pozitivnost privlači ljude, uključujući i potencijalne partnere.
 • Autentičnost: Budite autentični, jer to će vam omogućiti da privučete ljude koji vas vole i cene onakvu kakva jeste. Ne pokušavajte biti netko drugi da biste se svideli muškarcima. Budite istinski svoji i muškarci će to prepoznati i ceniti.

Svaka osoba ima svoje jedinstvene karakteristike i da ne postoji univerzalni recept za privlačenje svih muškaraca.

Takođe je važno napomenuti da privlačnost nije jedino merilo uspešnosti ili vrednosti. Samopouzdanje i snaga dolaze iznutra, a pravi partner će ceniti vaše kvalitete i vrednosti.

Lepota je osećati se dobro u svojoj koži. Poznavati samu sebe i prihvatiti se kakva jesi!

Ellen DeGeneres

Kako snažna žena bira partnera?

Snazna žena ima visoke standarde i jasne vrednosti koje traži u svom partneru. Njezin izbor partnera temelji se na različitim aspektima, uključujući sljedeće:

 1. Emocionalna inteligencija: Snažna žena ceni partnera koji je emocionalno inteligentan. Ona traži partnera koji je svestan vlastitih emocija i sposoban izražavati i razumeti emocije drugih. Emocionalno inteligentan partner može pružiti podršku, razumevanje i emocionalnu povezanost.
 2. Samopouzdanje: Snažna žena traži partnera koji je samopouzdan. Ona želi partnera koji ima veru u sebe i svoje sposobnosti. Samopouzdan partner može podržati jaku ženu u njezinim ciljevima i ambicijama, ne osećajući se ugroženo njezinim uspehom ili nezavisnošću.
 3. Ravnopravnost: Snažna žena traži partnera koji je spreman na ravnopravnu vezu. Ona želi partnera koji ceni njenu snagu, postignuća i samostalnost. Partner koji je spreman deliti odgovornost, donositi odluke zajedno i podržavati njezine ciljeve omogućuje snažnoj ženi da oseća podršku i ravnopravnost u vezi.
 4. Otvorenost uma: Snažna žena traži partnera koji nije ograničen određenim načinima razmišljanja i spreman je prihvatiti različitosti. Ona želi partnera koji je spreman učiti od nje, razumeti njezine vrednosti i podržati njezine ideje.
 5. Nezavisnost: Snažna žena traži partnera koji je samostalan i nezavisan. Ona ne traži nekoga tko će je “ispuniti”, već nekoga tko će biti njezin partner u životu. Partner koji je samostalan može ispratiti ovakvu ženu u njenim nastojanjima, dok istovremeno održava svoju individualnost.

Svaka snažna žena ima svoje individualne preferencije i vrednosti koje mogu uticati na izbor partnera. Ona će tražiti partnera koji je kompatibilan s njenim životnim stilom, ciljevima i vrednostima.

Sve smo mi snažne žene

Svaka žena nosi u sebi neverojatnu snagu. Ta snaga dolazi iz unutarnje motivacije, samopouzdanja i hrabrosti koju poseduje. Biti snažna žena znači prihvatiti sebe u potpunosti, sa svim svojim vrlinama i manama.

Snažna žena je svesna svojih talenata i sposobnosti te radi na njihovom razvijanju. Ona je posvećena stalnom rastu i samoostvarenju, te je otvorena za nove izazove i prilike. Njena snaga proizlazi iz samopouzdanja koje je izgrađeno na bazi vlastitih rezultata, iskustava i lekcija koje je naučila u prošlosti. Ona se ne boji suočiti sa teškoćama i ne odustaje lako, već se hrabro suočava s preprekama i uči iz njih.

Jaka žena poseduje empatiju i suosjećanje prema drugima. Ona je svesna da jačina ne znači biti nedodirljiva ili hladna već je normalno imati trenutke ranjivosti i slabosti.

Sve žene imaju potencijal biti snažne. To zahteva rad na sebi i hrabrost da se suočImo s vlastitim strahovima i ograničenjima. Važno je okružiti se ljudima koji nas podržavaju, tražiti inspiraciju i razvijati svoje talente. Biti snažna žena znači verovati u sebe, pratiti svoje snove i ne dopustiti da nas prepreke obeshrabre,

Svaka žena nosi u sebi moć koja je jedinstvena i neponovljiva. Važno je negovati tu snagu, prepoznati je i koristiti je da bi ostvarili svoj puni potencijal.

Kad žena postane svesna svoje snage, ona postaje nezaustavljiva.

Coolerka

Možda vas zanima....